2 portioner
- 2 färska eller tinade laxfiléer
- havssalt och malen vitpeppar
- 1 msk fint riven färsk ingefära
- 1 finhackad chalottenlök
- 1 finhackad salladslök
- 1 pressad apelsin samt det fint rivna skalet
- 1 tunt skivad morot
- finhackad färsk dill
- ca 10 st gula eller röda små ekologiska tomater
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda och lägg sedan på och runt filéerna: Riven ingefära, finhackad lök, pressad apelsin + finrivet skal, tunt skivad morot, finhackad dill och små tomater. Lägg ett ark aluminiumfolie över och sätt in i ugnen i 175 grader, ca 20-30 minuter. Servera med valfritt tillbehör.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.