4 portioner

  • 4 laxfiléer
  • 1 msk olivolja
  • havssalt & vitpeppar
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 2 dl minifraiche
  • 100 g smulad ekologisk fetaost
  • 1-2 tsk chili-limekrydda
  • 1 dl finhackade svarta oliver utan kärna

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tinade eller färska laxfiléer i en ugnsfast form. Blanda övriga ingredienser i en bunke och bred sedan blandningen över fisken. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

7 kommentarer


Katariina [09 November 2008, 19:11]

Det går väl bra att byta ut laxen mot torsk? Är nämligen lite trött på lax för tillfället.. Ha en fortsatt skön söndagskväll! =)

Nina Ahlm [09 November 2008, 19:11]

Katariina: Det går hur bra som helst : ). Härlig söndag till dig med!

Molly [14 November 2008, 09:11]

en jättegod laxrätt som verkligen kan rekommenderas. jag älskade den!

ha en bra helg nina och tack för alla goda recept!
ps. gillade dina recept i fitness magazine, jättegoda. ds

Mathias [26 November 2008, 16:11]

Hej!

Jag ser många recept som ska innehålla nyttigare råvaror, och man använder då feta ost istället vanlig ost, vad är det som är gör feta osten bättre än vanlig ost?

Mvh

Nina Ahlm [26 November 2008, 21:11]

Mathias: Båda är ostar som ger en del mättat fett om det inte används en lättare variant. Fördelen med feta är att man kan blanda en mindre mängd smulad sådan med t.ex lättkesella och ändå få en god t.ex ostsmakande kall sås. Själv tycker jag att den framförallt är mer användbar och ger mer smak.

Katariina [27 November 2008, 16:11]

Underbart gott! Såg att du hade lagt ut ett nytt fiskrecept, det ser vi fram emot! =)

Anna [12 January 2009, 16:01]

detta blev mycket gott och uppskattat på dotterns kalas :-) dock hittade jag inte chili limekrydda i affären så det fick bli citronpeppar istället och så hade jag mild gorgonzola hemma så den osten fick det bli också men själva grunden i receptet blev jättebra, tack.