1 portion

  • 1 dl havregryn/nakenhavregryn/fiberhavregryn
  • 1 msk psylliumfrön
  • 2 dl vatten
  • mineralsalt
  • 3 klippta katrinplommon
  • 1 msk torkade blåbär
  • 1 msk torkade tranbär
  • mandelmjölk/havremjölk/rismjölk/ekologisk lättmjölk

Blanda alla ingredienser, utom mjölken, i en kastrull och koka på medelvärme ca 5 minuter under omrörning. Servera i en djup tallrik eller liten skål med en skvätt valfri mjölk och osötad sylt eller mos.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Elin [09 November 2008, 21:11]

Hej! Tack för en toppen sida med så mycket inspiration! Gröten ser super god ut, har en fråga ang. psylliumfrön. Är det de svarta små fröna man kan köpa bl.a. i Risentas sortiment som du använder i dina recept? Är det någon skillnad på dom och psylliumfrö skal?
Tack på förhand, Elin