En burk

  • 2,5 dl boveteflingor
  • 1/2 dl rostade kokosflingor
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 100 g valnötskärnor
  • 1 msk kanel/kakao
  • 6 torkade finhackade aprikoser

Börja med att rosta kokosflingor, solroskärnor och hackade valnötter i en torr teflonpanna. Rosta tills kokosen fått en gyllenbrun ton och luktar gott. Rör emellanåt. Blanda under tiden boveteflingor med kanel/kakao, linfrön och finhackade torkade aprikoser i en bunke. Häll på den rostade blandningen och rör runt.

Tänk på, om du är känslig, att viss spridning av eventuell gluten mellan olika sädesslag kan förekomma p.g.a. malningen, eventuell lagring och förvaring i samma lokaler som andra sädesslag etc.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

4 kommentarer


sofia [14 October 2006, 12:10]

Men havre är väl också glutenfritt?

Nina Ahlm [14 October 2006, 13:10]

Havre får än så länge inte kallas glutenfri eftersom de produkter med havre som finns på marknaden i dag kan innehålla spår av vete, korn och rågprodukter.

Lennart [15 October 2006, 10:10]

Hejdu.Ska man inte blötlägga linfrö? Då är de även gynnsamma för magen.För annars går väl de rakt igenom kroppen utan nytta.Eller att de krossas. Men det är svårt att tugga linfrö. Mvh.Lennart

Nina Ahlm [15 October 2006, 11:10]

Visst, eller krossa dem om man vill komma åt omega3 fettsyrorna. Om man använder hela som jag gjort i det här receptet så är det endast för att de påverkar blodsockerhöjningen bra genom att de är svåra att bryta ner samt att de har en gelbildande effekt i tarmen.