Jag rostar en stor sats så det finns rejält av det goda. Perfekt också för den som gärna ger bort en fin burk eller två med nyrostad müsli.

Vill man göra mindre är det bara att dela på receptet.

Ca 4 liter müsli

  • 5 dl dinkelflingor
  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl havreflingor
  • 3 dl grovt hackad mandel
  • 5 dl pumpafrön
  • 5 dl bovetepuffar
  • 1 -1,5 dl honung
  • malen kanel och eller kardemumma och ingefära efter smak
  • 2 dl gula russin
  • 1,5 dl torkade blåbär
  • 1 dl psylliumfrön

Blanda alla ingredienser utom honung, kryddor, russin, blåbär och psylliumfrön i en stor bunke. Fördela satsen på två bakplåtspapperklädda plåtar. Ställ in en plåt i taget i nedre delen av ugnen, i 175 grader i 15 minuter. Vänd runt någon gång efter ca halva tiden. Ta ut plåten, ringla/klicka över hälften av honungen (andra hälften är till andra plåten). Krydda över alltihop och ställ in plåten i ytterligare 15 minuter. Titta under tiden och vänd runt en gång så att allt får en gyllenbrun färg. Ta ut plåten och låt müslin svalna helt på bänken. Sätt in nästa plåt och upprepa proceduren. Låt sedan bägge plåtarna med all müsli vila på bänken till nästa dag innan du tar hand om den.

Dag 2 Smula ner och bryt sönder evenuella bitar i müslin om det behövs ner i en bunke. Blanda ner russin, blåbär och psylliumfrön och fyll upp på fina burkar : ) Lika god på morgonyoghurten och att toppa smoothien med som till fruktsallad eller äppelpaj.

2 kommentarer


Lina [29 October 2010, 21:10]

Hej! Låter supergott! Vad har muslin för ca kcal/100g? Du har en
fantastisk fin blogg. Mvh Lina

Nina Ekelöf [30 October 2010, 14:10]

Lina: Müslin är supergod och har ett mycket bra innehåll. Jag har inte räknat ut kaloriinnnehållet. Jag rekommenderar dock 1 dl till 1 portion som är en normalmängd müsli. Fortsatt fin helg : )