• 5 dl nakenhavre
  • 5 dl rågflingor
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl pistagenötter, hackade
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 dl torkade, hackade fikon
  • kanel
  • kardemumma
  • 4 msk rapsolja ( helst kallpressad)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk acasia honung

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Blanda samman alla ingredienser utom kanel, kardemumma, vatten och honung. Bred ut de blandade ingredienserna på en bakplåtspapperklädd plåt och skvätt sedan över vattnet, ringla över honungen och krydda med rikligt av kanel och lite mindre kardemumma. Arbeta sedan i hop müslin med händerna. Krama liksom i hop allt innan du breder ut den igen. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Förvara i burk med tätslutande lock i kylen. Strö på sojayoghurt till frukost med smörgås till eller till mellanmål.

1 kommentar


Mikaela [30 November 2009, 14:11]

Varför skall man ha kallpressad olja? Jag har lärt mig att den klarar värme sämre och passar bäst i sallader för att det inte skall ske kemiska förändringar. Stämmer detta?