Välj själv nedan om du vill göra din gröt med vanliga gryn eller med lite extra stuns från nakenhavregryn som finns att köpa i välsorterade hälsobutiker. Jag föredrar jordgubbar på sommargröten och i den iskalla mandelmjölken men eftersom de jag köpte visade sig vara på tok för övermogna så fick det bli färska blåa bär här istället. Gott nog det med . )

1 portion

  • 1 dl nakenhavregryn/vanliga havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa havssalt
  • 1 persika i klyftor
  • 1/2 dl färska blåbär/hallon/jordgubbar eller frysta om det inte är säsong
  • 1 rivet rött äpple
  • 2 msk riven kokos
  • malen kanel
  • 1,5-2 dl mandelmjölk

Koka havregrynen enligt anvisningen på förpackningen med vatten och salt. Riv äpplet under tiden. Lägg upp klyftad persika i botten på en djup tallrik,  fördela gröten på och toppa med rivet äpple, riven kokos, valfria bär, malen kanel och iskall mandelmjölk. Välmående hela dagen : )