1. Kycklingsallad 4 portioner

  • 2 kokta kycklingfileér
  • 1 gurka
  • 10 cocktailtomater
  • 1 tsk salt
  • 1 brk böngroddar

Dressing

  • 1 msk japansk soja
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • vitpepppar
  • 1 cm hackad röd färsk chili
  • 1 tsk sesamolja

Strimla kycklingen. Strimla gurkan. Salta på gurkstrimlorna och låt ligga en stund på papper.
Spola av böngroddarna i kallt vatten och låt dem rinna av.

Rör i hop dressingen och blanda i hop kyckling, gurka och grönsaker. Rör i dressingen och servera.

2. Snabba räkor med vitlök & ingefära 4 portioner

  • 1 kg skalade räkor
  • 1 cm färsk ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk acacia honung
  • 4 msk mushroom soja
  • 2 stjälkar salladslök

Lägg räkorna i en bunke, riv ingefära och pressa en vitlök. Hetta upp en stekpanna. Häll i oljan och fräs ingefära och vitlök någon minut. Lägg i räkorna och stek dem hastigt under omrörning. Tillsätt vatten, honung, soja och hackad salladslök. Servera.

3. Hummersallad med mango & papaya 4 portioner

  • 2 kokta humrar eller ca 400 g hummer/kräftstjärtar i lag
  • 1 ask färsk jungfrusallad
  • 10 gula cocktailtomater
  • 1 näve färska sockerärtor
  • 1 mango, fruktköttet
  • 1 papaya, fruktköttet
  • 1 kruka mynta
  • ärtskott i valfri mängd

Dressing

  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk hallonbalsamico
  • salt & peppar

Blanda i hop ingredienserna till dressingen och ställ i kyl. Skölj salladen och strimla sockerärtor, mango och papaya fint. Halvera tomaterna. Lägg sallad, sockerärtor, mangostrimlor och papayastrimlor tillsammans med skaldjuren och tomaterna i en skål. Riv myntabladen och ha ner dem i skålen. Vänd runt med dressingen och toppa med ärtskotten. Servera.

4. Rostade rotfrukter med färska örter 4 portioner

  • ca 300 g jordärtskockor
  • ca 300g små rödbetor
  • ca 200 g röd, gul lök och salladslök, blandat
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar och havssalt

Sätt på ugnen på 200 grader. Gör rent jordärtskockor och rödbetor med en svamp eller borste i kallt vatten. Dela dem i mindre bitar. Klyfta lökarna. Lägg alla grönsaker på en bakplåtspapperklädd plåt. Ringla över olivolja och skaka om. Sätt in i ugnen, ca 25 minuter. Salta och peppra. Servera

5. Strimlad biff med cashewnötter 4 portioner

  • 300 g biff
  • 1 msk mushroom soja
  • 1 krm salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 salladslökar
  • 100 g osaltade cashewnötter
  • 1 tsk sesamolja

Strimla köttet, pressa vitlök och strimla salladslöken. Hetta upp en stekpanna. Lägg i vitlök och biff och fräs tills köttet fått en gyllenbrun färg. Lägg i nötterna och salladslöken och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt mushroom soja och sesamolja. Rör om och smaka av med salt och peppar. Servera.