Spenatomelett med Svarta Bönor, Tomat & Lagrad Ost

1 portion

  • 2 ägg
  • 2 msk fryst tinad spenat
  • 60g svarta bönor (torrvikt/ ca 0,6 dl okokt)
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk olivolja
  • 8 cocktailtomater, halverade
  • 1 msk torkad oregano
  • ½ dl mager riven lagrad ost max 10% fetthalt

Vispa ägg och spenat och tillsätt persiljan till äggsmeten. Häll smeten i en medelvarm panna med olivolja. Stek på vardera sidan i 4-5 minuter. När omeletten är vänd tillsätt bönorna och tomaterna och lagrad riven ost. Strö över oregano när osten smält och servera med en god sallad.

Ugnstekt Lax i Pita med Färsk Spenat & Mango

1 portion

  • 60g pitabröd (1 st)
  • 1 dl strimlad färsk spenat
  • 1 dl tärnad mango
  • 100 g laxfilé, tinad eller färsk
  • 3 msk lätt creme fraiche 5%
  • 1 msk finhackad färsk dill
  • pressad citron
  • havssalt och vitpeppar

Värm pitabrödet i ugn enligt anvisningen på förpackningen. Strimla spenat och tärna mango. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg laxfiléerna i en form och salta och peppra lätt. Sätt in fisken i ugnen i 10-15 minuter. Finhacka dill och blanda med creme fraiche och citron, smaka av med salt och peppar.. Fyll pitabrödet med strimlad spenat, ugnstekt lax, tärnad mango, och dill & citrondressingen.

Kalkonallad med Feta & Vitlöksyoghurt

1 portion

  • 80g skivad rökt kalkon
  • 20 g Apetina feta tärnad 3% fetthalt
  • 8 svarta oliver
  • ½ rödlök, tunt skivad
  • ½ grön paprika, tärnad
  • 1 dl tärnad gurka
  • 1 tomat, tärnad
  • 1 tsk kapris
  • 2 dl strimlad huvudsallad
  • 1 dl mild lättyoghurt
  • 1 vitlök, finhackad
  • havssalt och peppar

Strimla kalkonen och vänd runt med fetaost, oliver, rödlök i ringar, tärnad paprika, tärnad gurka och tomat, kapris och strimlad sallad. Blanda yoghurten med finhackad vitlök, salt och peppar. Servera salladen med vitlöksyoghurt.

Wokade Nudlar med Kyckling, Savoykål och Parmesan

1 portion

  • 55g nudlar (sobanudlar eller äggnudlar) (torrvikt)
  • 100g kycklingfilé, strimlad
  • havssalt och peppar
  • 2 dl strimlad savoykål
  • 1 msk hackad färsk röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 tsk sesamfrön

Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Spola dem kalla i en sil. Strimla kycklingen och stek strimlorna på medelvärme i en panna i 5-10 minuter. Salta och peppra. Tillsätt den strimlade savoykålen i pannan de sista minutrarna med färsk hackad chili och vitlök. Vänd slutligen ner nudlarna till kyckling och kål i pannan, vänd runt försiktigt och rör ner parmesan i sista minuten. Strö över sesamfrön och servera.

Rödbetsfärsbiffar med Gremolata & Sötpotatissalsa

1 portion

  • 100 g nötfärs, max 10% fetthalt
  • 1 rödbeta, grovt riven
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • havssalt och vitpeppar

Blanda samtliga ingredienser i en bunke med en gaffel. Forma biffar med händerna och lägg i en ugnsfast form. Stek i ugn 200 grader i ca15 minuter. Blanda samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.

Gremolata & sötpotatissalsa

  • 1 sötpotatis, kokt, avsvalnad, tärnad
  • 4 msk finhackad bladpersilja
  • skal av 1 limefrukt + saften
  • 1 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ finhackad rödlök
  • havssalt

Koka potatisen och låt den svalna. Tärna potatisen och lägg i en bunke. Tillsätt hackad persilja, limeskal, saft, olivolja, hackad vitlök och hackad rödlök. Smaka av med havssalt och peppar.

Fullkornspenne med Strimlad Kyckling i Senap & Persilja

1 portion

  • 50g fullkornspenne pasta (torrvikt) / 0,6 dl okokt
  • 100g kycklingfilé, strimlad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk mini fraiche 5 % fetthalt
  • 2 msk finhackad persilja
  • havssalt och peppar

Strimla kycklingen och bryn i torr medelvarm panna i 5 -10 minuter. Tillsätt hackad lök, senap, creme fraiche och persilja. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ett par minuter. Koka under tiden pastan. Servera med pasta och sallad.

Fullkornstortilla med Kallrökt Lax, Honungsdressing & Dill

1 portion

  • 1 fullkornstortillabröd ca 30g
  • 80 g kallrökt lax, strimlad
  • 2-3 msk finhackad färsk dill
  • 1 dl tärnat äpple
  • 4 msk lättkesella
  • ½ pressad citron, saften
  • 2 tsk honung
  • 2 msk finhackad gräslök
  • en näve ruccolasallad

Strimla laxen. Blanda ihop dill, tärnat äpple, lättkesella, citronsaft, honung och gräslök i en bunke. Rör sist ner strimlad lax. Smaka av med havssalt och vitpeppar. Lägg upp brödet på en tallrik. Lägg röran i mitten av brödet och toppa med mycket ruccola. Vik in kanterna och rulla ihop alltihop till en paketrulle. Servera.

nLifes veckomeny

Den här sidan är en del av nLifes veckomeny vecka 2. Läs mer om veckomenyn.

Fler recept att välja mellan:

Alla recept för vecka 1