4 portioner

  • 1 pkt glasnudlar, 100g okokt.
  • 4 tinade/färska kycklingfiléer
  • 1 -2 msk flytande honung
  • havssalt
  • 2 mellanstora morötter, strimlade som små tändstickor
  • 1 röd paprika
  • 1 ask små gula tomater, halverade
  • ev 6 dl gröna blad, tex mache, ruccola
  • 4 msk naturella jordnötter

Marinad

  • 1-2 msk tamarisoja
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 2 limefrukter, saften + skalet
  • 3-4 tsk fisksås
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1 msk flytande honung
  • 1 finhackad röd chilifrukt, utan kärnor
  • 1 dl finhackad färsk koriander

Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och spola dem sedan kalla i en sil. Låt rinna av väl. Blanda ihop resten av ingredienserna i en bunke till en marinad. Vänd runt nudlarna i marinaden ordentligt och låt dra i kyl.

Strimla under tiden kycklingfiléerna och bryn dem i torr medelvarm panna tills de fått färg och blivit klara. Salta och rör sist ner honungen och vänd runt ett par minuter så att den karamelliseras runt kycklingen. Lägg upp kycklingstrimlorna att svalna på en tallrik. Strimla under tiden morot och paprika, halvera tomaterna. Lägg i en stor bunke/skål och vänd ner de marinerade nudlarna, samt om det är några droppar marinad kvar i bunken. Smaka av med ev mer lime, soja, sesamolja och eller salt/fisksås efter smak. Blanda sist ner de avsvalnade kycklingstrimlorna. Lägg upp en näve strimlade blad på fyra fina tallrikar och toppa med glasnudelsalladen och naturella jordnötter.

4 kommentarer


Katariina [07 November 2010, 09:11]

Mumsigt, ska helt klart testas! En fråga: får man äta frysta hallon
(t ex i yoghurt) och linfrön när man är gravid? Jag har frysta
(tinade) hallon och ca. en matsked linfrön i yoghurt varje morgon.
Jag kollat runt lite och vissa säger det är okej, men andra
rekommenderar inte det. Hur ser du på det? Tack på förhand!

Nina Ekelöf [07 November 2010, 11:11]

Katariina:
Om du har funderingar liknande dessa rekommenderar jag av egen erfarenhet att du talar med din barnmorska. De är vana vid alla sorts frågor. Generella kostråd under graviditet finns även att läsa mer om under Svenska livsmedelsrekommendationer. Där kan du t.ex söka på specifika produkter och se om det finns något skrivet om dem.
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Gravida/
Jag vet att det är lätt att bli snurrig och orolig av alla olika “råd” under sin graviditet och råder dig bara av omtänksamhet att därför använda din barnmorska som bollplank eftersom hon känner dig och din graviditet mer än de flesta : )
Det är lätt att oroa sig mer än nödvändigt också tror jag. Just pga att många ger så olika råd. Kram : ) Ps Jag frågade min MASSOR under min graviditet : ))

Katariina [07 November 2010, 12:11]

Tack snälla för svaret! Jag har försökt hålla mig till
Livsmedelsverkets rekommendationer, men det här med linfrön och
frysta hallon stötte jag på igår. Det var nytt för mig. Jag ska
träffa barnmorskan på fredag, och då ska jag passa på och fråga.
Har också försökt undvika alla möjliga webbsidor, för då blir man
bara snurrig i huvudet! Nu ska jag kila iväg och köpa Dagens
Expressen med bilagan! Ser fram emot det! Stor kram.

Nina Ekelöf [07 November 2010, 13:11]

Katariina: Det gläder mig : ) Fick äran att utgöra startskottet för en artikelserie där Sköna Söndag kommer att söka efter matglada, kanske du : ), som ombeds skriva in och anmäla sitt intresse om de vill vara med och laga mat inför kameror och reporter : ) Lite som “Halv åtta hos mig”.
Bra att du väntar till fredagen hos barnmorskan och helt rätt att undvika allehanda webbsidor! Njut och ta hand om dig bara. Du vet hur man gör : ) Stort Grattis!!
Bamsekram.