4 portioner

  • 4 kycklingfiléer  i ca 2×2 cm tärningar
  • 8 grillspett

Marinaden

  • 1 vilöksklyfta, pressad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk fint riven ingefära
  • 1 nypa salt
  • saft av en halv citron

Morotssallad

  • 5 morötter
  • 1 nypa färsk dragon
  • 1 nypa färsk basilika
  • 1/2 dl russin
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Skala och riv morötterna fint. Blanda de rivna morötterna med finhackad dragon, basilika, russin, pressad vitlök, olivolja, creme fraiche och vinäger. Rör ordentligt under hela tiden. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering. Blanda sedan samtliga ingredienser till marinaden och pensla kycklingen uppträdd på spetten med marinad. Låt spetten marineras i kylskåp i ca 30 minuter. Grilla sedan spetten på grillen ute eller i grillpanna i ca 5-10 minuter, tills de är helt klara. Servera spetten med morotssallad.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.