2 portioner

  • 2 kycklingfiléer, förstekta och avsvalnade
  • 2 dl kokt avsvalnad bulgur eller vildris
  • 3 dl strimlad salladskål
  • 2 dl riven morot
  • 2 dl riven vitkål
  • 4 skivor färsk ananas, tärnad
  • 10 röda körsbärstomater, halverade
  • 1/2 gurka, tärnad
  • 8 grovt hackade valnötter
  • 2 msk valnötsolja/olivolja
  • 1 pressad apelsin

Strimla två förstekta avsvalnade kycklingfiléer och lägg i en skål. Fyll på med förkokt avsvalnad bulgur eller vildris, strimlad salladskål, riven morot, riven vitkål, tärnad färsk ananas, halverade körsbärstomater, tärnad gurka och grovt hackade valnötter. Blanda valnötsoljan med pressad apelsin. Fördela salladen på två tallrikar och ringla apelsinoljan över.