2 prtioner

  • 300 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 nypa färsk koriander
  • 3 msk mild lättyoghurt
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 pressad lime, saften

Börja med att blanda i en bunke, hackad koriander, yoghurt, sambal, kryddor och limesaft. Rör i hop och lägg ner kycklingstrimlorna i såsen. Blanda väl och låt marinera i en timma i kylskåp.

Gör under tiden såsen;

  • 1/2 gul lök
  • 1/2 salladslök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1/2 finhackad röd färsk pepparfrukt
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 12 st grovt hackade mandlar
  • 1 msk pressad lime, saften
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk kesella lätt
  • 1 msk kallpressad olja

Börja med att hacka all lök och fräsa den på medelvärme i oljan i en teflonpanna. Tillsätt resten av ingredienserna, allt utom kesellan. Låt blandningen få ett uppkok, dra ner värmen och lägg på ett lock. Låt puttra ca 20 minuter på svag värme. Ta fram bunken med kycklingen och fräs dem i en rymlig kastrull ca 15 minuter. Rör försiktigt i dem emellanåt. Häll till sist ner kesellan i blandningen i stekpannan och lägg sedan i kycklingstrimlorna, Låt alltsammans koka försiktigt i några minuter och servera sedan med ris och en god sallad.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Gith Ewertzh [02 October 2006, 21:10]

Hej Nina.

Den här rätten hade en riktigt “häftig” hetta. Precis på gränsen till att bli för het men ändå ville man att den inte skulle vara mindre het, förstår du??? Det jag menar att den nu tillhör topp-tio-favvosarna. In med även detta i pärmen, vi tackar för en god middag, igen.
Gith Ewertzh