5-6 portioner

  • ca 700 g kycklinginnerfilé eller bröstfiléer
  • 1 dl ekologisk kokosmjölk
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk flytande honung
  • 2-3 dl ekologisk kokosmjölk
  • 3 msk finhackad färsk ingefära
  • fint rivet skal från en apelsin
  • havssalt
  • 3 morötter, grovt rivna
  • 3 msk gula russin
  • 3 msk cashew/jordnötter
  • Servera med mild ekologisk yoghurt

Börja med att skära kycklingen i mindre bitar. Blanda kokosmjölk med tandoori och malen ingefära i en bunke. Lägg ner kycklingen i blandningen och ställ i kyl i ca 1 timme.

Tillagning: Finhacka lök och vitlök och fräs försiktigt i oljan några minuter utan att det tar färg. Tillsätt kyckling och kokosblandningen och fortsätt fräsa/puttra på medelvärme. Rör ner curry, tomatpuré, honung, resten av kokosmjölken, ingefära och apelsinskal. Låt alltsammans puttra i ca 15-20 minuter. Smaka av med havssalt, tillsätt grovt rivna morötter, servera med ris/quinoa och toppa med gula russin, yoghurt och cashew/jordnötter.

1 kommentar


Molly [22 October 2008, 06:10]

gjorde denna med quornbitar och gud så gott det blev! :)