God och enkel rätt som här serveras med långkornigt ris. Koktid 20 minuter.

4 portioner

  • 500 g kycklinginnerfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk citronpeppar

Tina kycklingen helt. Sätt ugnen på 200 grader. Värm en panna till medelvärme med olivolja och bryn filéerna runt om till gyllenbrun färg. Krydda med citronpeppar och lägg i en ugnssäker form, sätt in i ugnen och efterstek i ca 10 minuter.

Ostgratinerad broccoli 

  • 1 färskt broccolihuvud
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk arlakökets riven ost mager 12%

Sätt ugnen på 200 grader. Rensa, skölj och dela broccolin i mindre buketter. Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner de små buketterna i ca 2 minuter. Häll över i durkslag och låt rinna av ordentligt. Smörj en ugnssäker form med olivoljan, lägg ner broccolin och strö över den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält.

Creme fraichesås

  • 1 brk lätt creme fraiche kokbar 5%
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk finhackad färsk persilja
  • 1 nypa mineralsalt

Finhacka vitlöken och hacka persiljan. Häll ner creme fraichen i en kastrull och värm under omrörning. Tillsätt vitlök och persilja, smaka av med salt.

Servera kycklinginnerfilén med kokt ris, ostgratinerad broccoli, creme fraichesås och en
god sallad i senapsdressing

 

 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.