1 paj

  • 100 g rapsolja/smör
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk psylliumfrön

Fyllning

  • ca 200 g kycklingkött utan skinn
  • 4 skivade tomater
  • en nypa färsk hackad koriander
  • 1 gul lök
  • 1/2 finhackad grön färsk chilifrukt
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 msk kesella lätt
  • 100 g fetaost light, grovt riven på rivjärnet
  • 3 tsk curry
  • 1 liten brk svarta bönor
  • salt & peppar

Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Bred ut den färdiggrillade kycklingen i pajskalet. Skiva tomater, hacka koriander, chili och lök och pressa vitlök och sprid ut dessa på kycklingen. Vispa äggen med mjölk, kesella, fetaost, curry, svarta bönor, salt och peppar. Häll fyllningen över kycklingen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.