2 portioner

  • 2 tinade/färska strimlade kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 3-4 dl tärnad potatis
  • 3 tärnade morötter
  • 1 färskt broccolihuvud
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 stort tärnat päron
  • havssalt och vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja

Börja med att strimla kycklingfiléerna och stek i olivolja till gyllenbrun färg. Tillsätt tärnad potatis och morot och fräs på medelvärme i ca 15-20 minuter. Dela broccolin i små fina buketter och koka dessa några minuter i en kastrull med kokande vatten. Låt rinna av i en sil. När potatis och morötter mjuknat, smaka  av med salt, peppar och persilja. Tillsätt broccoli, pumpakärnor, parmesan och tärnat päron. Vänd runt i värmen i ett par minuter. Servera med skivad avokado och pärontzatsikin nedan.

Pärontzatsiki

  • 1 stort, grovt rivet päron
  • 2 dl avrunnen yoghurt eller lättkesella
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 krm pressad vitlök
  • havssalt och vitpeppar

Blanda samtliga ingredienser i en liten skål. Smaka av med salt och peppar och servera till woken ovan.


Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.