4 portioner

  • 2 kokta kycklingfileér
  • 1 st färsk gurka
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt
  • 2 brk böngroddar a´ 280 gram

Dressing

  • 1 msk japansk soya
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk sesamolja

Strimla kokt, kall kyckling samt färsk gurka. Salta på gurkstrimlorna och låt dem ligga på papper så en stund. Spola av böngroddarna i rinnande kallt vatten, låt dem rinna av väl. Rör i hop dressingen. Krama ur vätska ur gurkan. Blanda kycklingstrimlor, gurka, pressad vitlök, salt och böngroddar. Häll över dressingen och servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.