4 portioner

  • 5 dl lätt mjölk/sojamjölk
  • 1 1/2 dl dinkelsikt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk malen kanel
  • 4 ägg
  • 3 msk linfrön

Vispa samman smeten och låt den vila i kylen en stund. Stek tunna pannkakor i en teflonpanna i rapsolja.

4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 dl fint riven vitkål
  • 1/2 finhackad chilifrukt
  • 4 tsk rapsolja
  • 400 g strimlad, stekt kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 -1 1/2 dl lättkesella
  • 1 msk flytande honung

Skala och finhacka löken, finhacka pepparfrukten och riv vitkålen. Börja med att fräsa kycklingen i rapsoljan tills den fått fin färg och är ordentligt genomstekt, ca 10-12 minuter. Tillsätt sedan lök, vitkål, curry och pepparfrukt och fräs runt alltihop ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, peppar, och pressad vitlök. Ta av kastrullen från plattan och rör ner kesella, gurkmeja och flytande honung.

Servera varje pannkaka ihoprullad med fyllning i. Om inte allt går åt så kyl/frys in pannkakor för sig och fyllning för sig. Vid servering fördela ett par matskedar fyllning i varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Täck alltsammans med aluminiumfolie och värm i ugn i 250 grader i ca 10 minuter. Servera med en god sallad.