2 portioner

  • 2 kycklingfiléer, strimlade
  • 1 brk ekologisk kokosmjölk
  • 3-4 tsk röd currypasta
  • havssalt
  • 2 dl strimlad salladslök
  • 1 apelsin, det fint rivna skalet
  • 2 dl strimlade sockerärtor
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 10 små färska champinjoner
  • 2 msk grovhackade cashewnötter

Strimla kycklingen och stek den i en panna på medelvärme tills den fått fin färg. Häll på kokosmjölken och blanda ner den röda curryn. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med havssalt och eventuellt mer röd currypasta. Strimla grönsakerna och finriv apelsinskal. Blanda ner samtliga grönsaker och skal bara någon eller ett par minuter innan servering. Servera med ris och toppa med grovhackade cashewnötter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Josefine [06 October 2008, 12:10]

Hej! Vilken härlig inspirationssida du har! Jag tänkte göra någon god rotfruktsgryta till helgen och bjuda på, har du något bra recept på detta? Gänra med palternacka, morötter osv. Vore jättetacksam för svar! :) MVH Josefine

Nina Ahlm [07 October 2008, 08:10]

Josefine: Jag har inget på rak arm. Ett tips kan vara, för att snabbt få ett beprövat recept att följa, att ta en annan gryta du vet att du gillar och göra den precis som du vill ha den genom att byta ut och använda de ingredienser du vill ha i. Om någon annan som läser här sitter inne på något bra recept som motsvarar önskemålet ovan får ni så klart också gärna dela med er : )