2 portioner

  • ca 200 g kycklinginnerfilé
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 msk honung
  • 1 msk fint riven ingefära
  • ca 4 dl blandat grönt t.ex spenat, ruccola, solrosskott och krasse/groddar (Går bra med vad som helst)
  • 1 röd paprika
  • ca 8 st körsbärstomater halverade
  • 1/2 tunt skivad rödlök

Senapsdressing

  • 3 msk minifraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad dragon
  • havssalt och nymalen vitpeppar

Nötströssel

  • 1 msk grovhackade naturella jordnötter eller mandlar
  • 1 msk grovhackade solrosfrön
  • en nypa hela pumpafrön (På bilden tamarirostade)

Börja med att pensla kycklingen med en blandning av tamarisoja, honung och ingefära. Låt den gärna dra ett par timmar i kyl i marinaden. Stek sedan kycklingen på medelvärme tills den känns helt stum och är väl genomstekt. Salta och peppra. Skölj och skär under tiden allt grönt samt paprikan, rödlöken och tomaterna och lägg upp på tallrikar eller i fina skålar. Blanda ihop dressingen och klicka på det gröna. Lägg på den nystekta kycklingen och toppa med nötströssel.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Alma [12 September 2010, 14:09]

Hejsan! Fina bilder och inspirerande blogg! Kika gärna in på min om
du har lust… Ha en fin dag! Kram almatranar.blogspot.com