4 portioner

  • 4 tinade eller färska kycklingfiléer
  • 8 små träspett
  • 1 ask cocktailtomater
  • 8 små steklökar eller klyftad rödlök
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 2 msk tamarisoja
  • 3 msk olivolja

Börja med att blanda timjan, paprikapulver, tamarisoja och olivolja till en marinad. Tärna varje kycklingfilé i 6 bitar. Trä tre bitar på varje spett varva med cocktailtomater och lök. Till varje portion blir det två spett. Pensla spetten med marinaden och ställ i kyl ca 1 timma. Lägg spetten i en gratängform och stek dem i ugn, 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera med klyftad sötpotatis med dijonsenap & persilja.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.