4 portioner

  • 4 tinade eller färska kycklingfiléer
  • 12 avrunna soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl finhackad färsk basilika
  • 1 msk olivtapenade
  • 8 ekologiska morötter
  • 8 ekologiska potatisar
  • olivolja
  • havssalt och vitpeppar

Skär ett ganska djupt snitt längs med kycklingfiléerna så att det går att lyfta som ett locka på ovansidan, fast som sitter fast i ena änden. Mixa eller finhacka avrunna soltorkade tomater med färsk basilika och olivtapenade. Fyll fickan på vardera kycklingfilé med röran och tryck sedan i hop lätt genom att sticka en tändsticka genom “sömmen”. Lägg i en rejäl panna, salta, peppra och stek sedan först på medelvärme tills de fått färg runt om, sedan på låg värme under lock i ca 20-25 minuter. Skala under tiden morötter och potatis och klyfta dem. Lägg på en djup plåt och ringla över lite olivolja. Salta och peppra samt kör i ugn i 225 grader i ca 35-40 minuter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.