4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • mineralsalt och peppar
  • 1 zucchini, skalad, bitad och klyftad
  • 5 små morötter, skalade, bitade och klyftade
  • 6 små palsternackor, skalade och klyftade
  • 2 sötpotatisar, skalade, bitade och klyftade
  • 4 msk nyckelhålsmärkt chévreost, smulad
  • 4 msk grillad paprika i olja, avrunnen, hackad

Sätt ugnen på 225 grader eller 200 grader varmluft. Skala, bita och klyfta alla rotfrukter och grönsaker. Sprid ut på en plåt, ringla olja över, salta och peppra lätt. Sätt in i ugnen ca 5 minuter. Bryn kycklingfiléerna i oljan i en medelvarm panna tills de fått fin färg runt om. Lägg sedan över filéerna på samma plåt som alla rotfrukter och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Efter halva tiden, d.v.s 15 minuter, smulas osten över rotfrukterna och paprikan vänds ner i blandningen. Sätt in i ugnen sista tiden och servera sedan med  en färgglad sallad.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Carro [28 February 2008, 20:02]

Åååå..detta ser jätte gott ut.. Tack Nina, nu var söndagens middag klar. Jag älskar verkligen kålrot, är den bra ur nyttig/GI synpunkt?

Nina Ahlm [28 February 2008, 21:02]

Kålrot är supernyttigt :-) Dock finns det ingen kålrot i receptet ovan. Att fundera över GI för grönsaker är onödigt, eftersom du måste äta extrema mängder för att komma upp i mätbara värden av dess innehåll av kolhydrater.