Rejält med mat!

  • 1 fläskfilé, putsad
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 1 ark aluminiumfolie

Putsa fläskfilén fri från hinnor och synligt fett. Gno in med lite kryddor och fräs på medelvärme i olivoljan i en teflonpanna i ett par minuter runt om tills den fått fin färg. Rulla sedan in filén i aluminiumfolie och lägg på plåt tillsammans med rotsakerna eller för sig självt på galler i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Låt fläskfilén vila på diskbbänken i folien i ca 10 minuter innan du skivar upp den och serverar.

Rostade rotsaker & lök 

1 plåt

  • 8 fasta potatisar, klyftor
  • 1 fänkålstånd, skivat
  • 2 rödlökar, klyftor
  • 8 vitlöksklyftor, skivade
  • 5 morötter, klyftor
  • 1 bunt salladslök, mindre bitar
  • 4 msk olivolja
  • salt och grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala, klyfta och skiva rotfrukter, grönsaker och lök. Ringla olja i en plåt med höga kanter. Häll i alla ingredienser huller om buller. Ringla ytterligare lite olivolja över och salta och peppra. Sätt in i ugnen i 60 minuter. Servera gärna med aubergineröra.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Carro [20 February 2009, 11:02]

Hej!
Låter smarrigt,
hur många personer räcker det till?

Mvh
Carro

Nina Ahlm [20 February 2009, 11:02]

Carro: 3-4 personer beroende på vad köttet väger.