4-5 portioner

  • 600 g nötfärs max 10% fetthalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 huvud vitkål, strimlat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk agavesirap eller 100% lönnsirap
  • mineralsalt och peppar
  • 2 dl vatten
  • 0,25 dl grönsaksfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 dl finhackad persilja

Börja med att strimla vitkålen fint. Ta inte med mittstocken. Fräs vitkålen, lite i taget, i oljan i en panna utan att den bränns tillsammans med den finhackade löken. Lägg över hälften av den frästa kålen i botten på en stor ugnsform. Ringla sirapen över och salta och peppra lätt. Blanda den råa färsen i en bunke med vatten, fond, senap, persilja, salt och peppar. Bred blandningen över kålen och avsluta med ytterligare ett lager kål på färsen. Sätt in i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Servera med kokt potatis eller ris, rårörda lingon och grönt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.