4 portioner

  • 5 dl lätt mjölk/sojamjölk
  • 1 1/2 dl dinkelsikt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk malen kanel
  • 4 ägg
  • 3 msk linfrön

Vispa samman smeten och låt den vila i kylen en stund. Stek tunna pannkakor i en teflonpanna i rapsolja.


4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 dl rivna morötter
  • 1 dl strimlad röd paprika
  • 4 tsk rapsolja
  • 400 g stekt nötfärs max 10% fetthalt
  • salt och peppar
  • 2 tsk chilipulver
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2-1 dl lättkesella
  • 2 msk tomatpuré
  • inlagd fefferoni

Skala och finhacka löken, skölj och strimla paprikan och riv morötter. Fräs lök, paprika och morötter i rapsoljan i en kastrull i ca 5 minuter. Tillsätt färsen och fräs ytterligare ca 5-10 minuter. Krydda med salt, peppar, chili och pressad vitlök. Ta av kastrullen från plattan och rör ner kesella och tomatpuré till en massa.

Servera varje pannkaka ihoprullad med fyllning i. Om inte allt går åt så kyl/frys in pannkakor för sig och fyllning för sig. Vid servering fördela ett par matskedar fyllning i varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö över hackad fefferoni och täck alltsammans med aluminiumfolie och värm i ugn i 250 grader i ca 10 minuter. Servera med en god sallad.

1 kommentar


Gith Ewertzh [01 October 2006, 10:10]

Hej Nina.

Detta var ett “smarrigt” recept. Perfekt att göra på morgonen och sedan kunde min son, Rasmus, värma dem i ugnen efter sin träning. Annorlunda smak som var, som vanligt, helt underbar. Vi tackar ännu en gång för att du underlättar vår matvardag//Gith Ewertzh