1 paj

  • 100 g smör
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk psylliumfrön

Fyllning

  • 300 g mager nötfärs, stekt
  • 1 dl strimlad vitkål
  • en nypa färsk hackad oregano
  • 1 dl hackad purjolök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 2 dl havremjölk
  • 2 msk kesella lätt
  • 2 msk dijonsenap
  • 100 g parmesan, riven
  • salt & peppar

Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Bred ut den färdigstekta nötfärsen i pajskalet. Strimla vitkålen, hacka oregano och purjolök. Finhacka vitlök och sprid ut allt på färsen. Vispa äggen med mjölk, kesella, senap, parmesanost, salt och peppar. Häll fyllningen över färsen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.