2 portioner

  • ca 200 g lammfärs
  • havssalt och nymalen svartpeppar
  • 2 skivor mozzarella
  • 1 broccolihuvud
  • 1 msk olivolja
  • 3 stjälkar salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 ask kocktailtomater
  • 1/2 röd paprika
  • 1 frp minimajs
  • 2-3 tsk pesto
  • färsk basilika

Börja med att blanda färsen med salt och peppar. Forma till två biffar. Lägg biffarna i en ugnsfast form och lägg en mozzarellaskiva på vardera biff. Stek i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. Bryt broccolin i små buketter. Strimla salladslök, vitlök, chili och paprika. Skölj tomaterna och strimla basilika. Fräs broccolin i olivoljan i en medelvarm panna ca 5 minuter. Tillsätt sedan resten av grönsakerna men vänta till sist med minimajs och tomater. När alla grönsaker blivit varma men med ordentlig spänst kvar vänder du ner peston och smakar av med lite havssalt och färsk basilika. Servera med lammfärsbiffarna och valfritt tillbehör.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.