4 portioner

  • 400g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1/2 röd finhackad chilifrukt
  • 2 brk ekologiska krossade tomater
  • 3 grovt rivna morötter
  • 1 tvättad apelsin, det fint rivna skalet
  • 1 kruka basilika
  • 4 msk torkad oregano
  • 10 soltorkade tomater, finhackade
  • 2 msk kalvfond
  • havssalt, vitpeppar och nymalen svartpeppar.

Fräs lammfärsen i en medelvarm panna med olivolja till brynt färg. Vänd ner finhackad lök och chili. Bryn ytterligare ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, rivna morötter, apelsinskal, hackad färsk basilika, torkad oregano, soltorkade tomater och kalvfond. Låt alltsammans puttra på svag värme ca 40 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med valfri pasta/nudlar/ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.