1 stor sats

  • 500 g lammfärs
  • 1 dl riven zucchini
  • 1 dl riven morot
  • 2 stjälkar selleri, tunt skivade
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl finhackad färsk oregano
  • 5 dl krossade tomater
  • 2 dl rött vin
  • 3 lagerblad
  • mineralsalt och peppar

Fräs färsen i olja på medelvärme i en panna några minuter. Rör sedan
ner riven zucchini, morot och tunt skivad stjälkselleri. Tillsätt finhackad lök och vitlök. Låt puttra fem minuter och häll sedan i krossade
tomater, finhackad oregano, vin och lagerblad och låt alltsammans puttra i ca 30 minuter.
Ta upp lagerbladen. Smaka av med salt och
peppar. Servera med valfri pasta eller ris och en rejäl sallad.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.