Lamm har en bättre fettsammansättning än nötkött.

4 portioner

Lammfärsspett

  • 600 g mager lammfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 1/2 finhackad röd chilifrukt
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 pressade vitlöksklyftor, salt & peppar
  • 8 st spett eller träpinnar

Blanda färsen med vitlök och kryddor. Forma 4 avlånga biffar och tryck fast dem runt spetten. Lägg i ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter i 125 grader. Servera med rostade rotfrukter eller ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Linda [15 September 2006, 10:09]

Det låter spännande med kanel som krydda i lammfärsen. Jag tror du missat att det står kanel på två ställen, det ska kanske vara en annan typ av krydda? Spiskummin kanske? Detta recept låter mkt gott, ska genast testa detta i helgen! Tack ännu en gång för bra, enkla och goda recept!