• 1 kg lammstek

Marinad

  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa citronmeliss, hackad
  • 4 vitlöksklyftor
  • saften + skalet av 1 citron
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samtliga ingredienser till marinaden och smaka av. Gnugga sedan lammsteken rejält med marinaden runt om. Stick några hål i lammsteken och gnugga ännu mer. Sätt in lammsteken i ugnen och stek den på 175 grader tills den har en innertemperatur på 57 grader. Ta ut lammsteken på bänken och låt vila under aluminiumfolie i ca 30 minuter. Skiva sedan steken i tunna skivor med vass kniv och servera med rostad sötpotatis, morot och palsternacka med finhackad vitlök, rivet citronskal och finhackad citronmeliss.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.