1 lasagne för 4-5 portioner

  • 6 dl av goda köttfärssåsen
  • 1 brk (200g) tärnad feta 3% fetthalt
  • 1 brk minikeso
  • 1/2 dl färsk hackad basilika
  • 1 dl riven lagrad västanost 10%
  • 6-9 fullkornspastaplattor

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Smörj en mindre gratängform med lite olja och bred 1/2 dl keso i botten. Lägg ut pastaplattor på botten och sedan köttfärssås. Sedan keso och hälften av fetatärningarna. Lägg sedan ytterligare ett lager med plattor följt av köttfärssås, keso och resten av fetatärningarna. Om du har sås kvar så lägg ett lager till annars strör du bara riven ost över alltihop och gratinerar i ugnen i ca 20-30 minuter.

2 kommentarer


KP [18 September 2007, 08:09]

Hej Nina!

Det där låter verkligen gott. Jag är en stor älskare av fetaost.

Två frågor:
Är det en stor (500g) eller liten (250g) burk keso?
Tror du det fungerar bra med laktosfri keso? Den är lite torrare än vanlig keso (men det kanske minikeson också är).

Hälsningar Kerstin

Nina Ahlm [18 September 2007, 09:09]

Det är en brk minikeso 250g. Jag gissar att det fungerar utmärkt även med t.ex Valios “cottage cheese” laktosfri. Om man vill ha en saftigare gratäng är mitt tips att man gör en lite blötare köttfärssås istället.