1 stor sats

  • 500 g nötfärs max 10% fetthalt
  • 2 msk olivolja
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 fint rivna morötter
  • 2 dl hackad färsk basilika
  • 5 dl krossade tomater
  • 2 dl rött vin
  • 3 lagerblad
  • mineralsalt och peppar

Fräs färsen i olja på medelvärme i en panna några minuter. Rör sedan ner finhackad rödlök och vitlök. Tillsätt rivna morötter, krossade tomater, vin och lagerblad och låt alltsammans puttra i ca 30 minuter. Ta sedan upp lagerbladen och rör ner basilikan. Smaka av med salt och peppar. Servera med valfri pasta eller ris och en god sallad med vitkål, morot och grönsallad.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.