Härlig gryta med valfri huvudingrediens, mycket smaker och massor av grönsaker.

4 portioner

  • 1 fläskfilé/ 4 kycklingfiléer/quornfiléer
  • ca 15 små färska hela champinjoner
  • 1/2 purjolök
  • 1 stor röd paprika
  • 6 st små torkade bananer
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • 2-3 msk misopulver eller pasta (Smaka under tiden, finns olika sorter)
  • salt och peppar
  • 1 broccolibukett
  • 1 pkt färsk minimajs

Skiva köttet i tunna skivor och fräs i en rejäl panna. Lägg åt sidan på en tallrik. Fräs hela små svampar tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg åt sidan. Skiva purjon tunt och strimla paprikan. Skiva de torkade bananerna. Häll en brk kokosmjölk i pannan och tillsätt mison. Smaka av med salt och peppar. När du är nöjd med smaken tillsätt köttet, svampen, purjon och paprikan. Sist de skivade bananerna. Låt småputtra ca 5 minuter. Bryt broccolin i små buketter och sänk ner dem 1-2 minuter tillsammans med minimajsen i lättsaltat kokande vatten. Servera grytan med svart råris, kokt broccoli och minimajs.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Maria [29 March 2007, 12:03]

Hej!
Blev sugen på att laga detta recept i helgen men jag undrar vad misopulver/pasta är och var man får tag på sådant? Tack för en bra och inspirerande sida!

Nina Ahlm [29 March 2007, 19:03]

Det är en pasta (röra) eller buljong gjord på sojabönor. Ofta smaksatt med t.ex ingefära. Brukar finnas på välsorterade hälsobutiker.