3 portioner

Biffar

  • ca 300 gram nötfärs max 10% fetthalt
  • Salt & svartpeppar

Blanda färsen med kryddorna i en bunke. Forma till 6 små biffar.
Stek i ugn, ca 200 grader tills biffarna känns stumma när du trycker på dem, ca 12 minuter.

Sås

  • 1 brk skalade tomater
  • 2 vitlökar
  • 1 tsk cayenne
  • 1/2 tsk salt
  • 15 mandlar
  • 6 gröna skivade oliver

Häll upp en burk skalade tomater i en bunke. Skala 2 vitlöksklyftor och skiva ner dem i bunken. Tillsätt kryddorna och mixa med mixerstav som hastigast tills tomaterna är passerade. Grovhacka mandeln och blanda ner dem i såsen. Ta ut biffarna när det är ca 5 minuter kvar och häll såsen över dem i formen. Låt biffar och sås puttra ett par minuter tillsammans i ugnen. Ta ut formen och servera med t.ex quinoa/ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.