4 portioner
- 400 g nötfärs max 10% fetthalt
- 1/2 msk olivolja
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 finhackad vitlök
- 1 brk ekologisk kokosmjölk
- 2 dl finhackad purjolök
- 1-2 msk röd currypasta (Efter smak)
- havssalt
- 1 röd chili, finhackad
- 1,5 dl strimlad vitkål
- 1,5 dl grovt riven morot
Börja med att bryna nötfärsen på medelvärme i oljan tills den fått fin färg. Rör ner ingefära och vitlök och fräs vidare under omrörning i någon minut. Tillsätt kokosmjölken och den röda currypastan lite i taget. Smaka av med havssalt. Rör sist ner purjolök, chili, vitkål och morot. Låt puttra försiktigt en kort stund. Servera med glasnudlar eller ris.
Jättegott! Tusen tack för all inspiration du ger på din sida!
Jättegott!