4 portioner

  • 400 g nötfärs max 10% fetthalt
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad vitlök
  • 1 brk ekologisk kokosmjölk
  • 2 dl finhackad purjolök
  • 1-2 msk röd currypasta (Efter smak)
  • havssalt
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1,5 dl strimlad vitkål
  • 1,5 dl grovt riven morot

Börja med att bryna nötfärsen på medelvärme i oljan tills den fått fin färg. Rör ner ingefära och vitlök och fräs vidare under omrörning i någon minut. Tillsätt kokosmjölken och den röda currypastan lite i taget. Smaka av med havssalt. Rör sist ner purjolök, chili, vitkål och morot. Låt puttra försiktigt en kort stund. Servera med glasnudlar eller ris.

2 kommentarer


Karin [26 October 2008, 19:10]

Jättegott! Tusen tack för all inspiration du ger på din sida!

Josefine [01 October 2010, 10:10]

Jättegott!