På bilden är salladen gjord med hälften bacon, hälften kalkon. Vill man kan man göra den på endast kalkon.

4-6 portioner

  • 1 påse, 125g medelhavsmix (Frisésallad, röd sallad, spenat, rucola)
  • 1 nypa finhackad färsk basilika
  • 1 brk kalamataoliver med kärna
  • 2 dl kokt, kall valfri pasta (ej snabbmakaroner)
  • 1 ask färska cocktailtomater
  • 1 brk eller frp feta light
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd lök
  • 400 g kalkon i tunna skivor

Börja med att strimla kalkon och fräs i medelvarm panna. Ställ åt sidan. Koka pastan enligt instruktionen på förpackningen. Häll av och spola den kall. Ställ åt sidan. Skölj salladen, hacka basilikan och tärna paprikorna. Tärna osten och finhacka löken. Blanda samman alla ingredienser i en stor bunke eller skål. Servera med en kall sås med mild lättyoghurt, pressad vitlök efter smak, salt och peppar.