2 portioner

  • ca 300 g fläskfilé
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 brk kokosmjölk
  • 1 röd strimlad paprika
  • 2 salladslökar
  • 1/2 msk kycklingfond
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 krm fisksås
  • 1 pressad vitlök
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • havssalt
  • 2,5 tsk röd currypasta
  • 3 dl kokt svart råris
  • 1 påse thaigrönsaker ( ICA har färska på påse)
  • 1 nypa färsk koriander

Börja med att koka råriset efter instruktionen på påsen. Strimla sedan fläskfilén och bryn den i oljan i en panna. Tillsätt kokosmjölk, strimlad paprika, strimlad salladslök, fonden, chilipeppar, fisksås, ingefära och röd currypasta och låt alltsammans puttra ca 5 minuter. Tillsätt sedan pressad vitlök och smaka av med salt och eventuellt mer currypasta om du vill. Häll till sist ner halva påsen med thaigrönsaker och vänd runt i ca 2 minuter tills allt är genomvarmt. Servera med det svarta råriset och garnera med färsk koriander.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.