2 portioner

  • 240 g strimlad lövbiff eller kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • 2 msk gönsaksfond
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2-3 msk senap
  • mineralsalt och peppar

Börja med att strimla köttet och fräs i oljan. Finhacka löken och fräs den med köttet. Rör ner kokosmjölk och fond och låt alltsammans puttra ca 10 minuter. Smaka av med senap, salt och peppar och tillsätt sist den hackade persiljan. Servera med ris eller tagliatelle.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

3 kommentarer


Therese [06 January 2008, 18:01]

Hej. Har precis ätit detta nu. Och det var verkligen supergott. Kommer lätt laga det igen. Killen tyckte oxå det var jättegott=) Fick din kokbok i julklapp. och den verkar ha många spännande recept i. Ska bli kul o testa=)

Kristin [04 February 2008, 22:02]

Hej Nina! Testade att laga dethär receptet ikväll, och såhär god mat var det verkligen längesen jag lyckades med. Så enkelt, men så enormt gott :) Strimlade upp lite morot och vitkål till och toppade salladen med lite vinäger, olivolja, salt och peppar. Det passade jättebra till.

Din sida är verkligen helt underbar och en inspirationskälla för ett hälsofreak som mig. Du kan räkna med mig som en trogen stamgäst på sidan i fortsättningen. Och nu berättar jag om nLife för alla mina vänner, för jag är helt såld.

Du är en numera en förebild för mig. Lycka till och tack, ser fram emot fler smaskiga recept.

Joel [04 June 2009, 15:06]

Underbart gott och enkelt / snabbt att tillaga!