1 portion

  • 5 skivade färska champinjoner
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk hackad persilja
  • 3 dl krispsallad eller annan sallad
  • 6 körsbärstomater
  • en bit gurka i stavar 
  • 1 bit av en kokt majskolv
  • 1/2 skivad avokado
  • 2 msk het tomatsalsa
  • 2 msk mild lättyoghurt smaksatt med färskpressad vitlök
  • 1/2 skivad rödlök
  • 1 1/2 dl stekt tacofärs av nötfärs max 10% fetthalt

Börja med att skiva svampen och pressa vitlöken. Lägg i en kastrull och fräs försiktigt tills vätskan från svampen dunstat bort, tillsätt persiljan och ställ åt sidan. Lägg upp sallad, små tomater, gurka i stavar, en bit kokt majskolv, skivad avokado, salsa, yoghurtsås, skivad rödlök och stekt tacofärs tillsammans med svampen på en tallrik och servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.