2 portioner

  • 240g strimlad lövbiff
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • grovmalen svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 stjälkar salladslök, tunt skivad
  • 1 färsk röd chili, finhackad
  • 2 nävar sockerärtor
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk pressad lime
  • 1 finhackad vitlök
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk jordnötter

Börja med att bryna den strimlade lövbiffen i olja i några minuter. Tillsätt skivad rödlök och bryn tillsammans. Krydda med grovmalen svartpeppar. Skiva salladslök och chili. Blanda soja, ostronsås och pressad lime. Finhacka vitlök. Tillsätt allt, även sockerärtorna, precis innan servering och vänd runt ett par varv. Avsluta med att strö över sesamfrön och nötter. Servera med ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

3 kommentarer


kristin [20 October 2008, 21:10]

den här rätten gjorde succé hemma, fredrik älskade det!! :) jag också såklart.

Katariina [21 October 2008, 08:10]

Samma här! Fantastiskt gott!

Josefine [09 September 2009, 16:09]

Jag älskar det här receptet! Supergott. Jag hoppar över jordnötterna eftersom jag är allergisk.