Supergott som snack eller att lägga i salladen. Man kan självklart göra med vilka nötter man vill. Det här är en av mina favoritblandningar.

 

  • 50 g jordnötter med skal (skalade)
  • 50 g mandel
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vatten
  • 2 msk chiliflakes

Rosta nötterna i en torr het teflonpanna tills de fått lite ljusbrun färg. Tillsätt kryddorna, honung och vatten och sväng runt ett par gånger. Servera dem gärna direkt då de är lite varma. De går även utmärkt att äta kalla. Blanda gärna nötblandningen med russin eller annan osötad torkad frukt och ha i väskan när du behöver något att tugga på.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.