• 2 dl cashewnötter
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl mandel
  • 1 kvist rosmarin, finhackad
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • Skal från 1/2 citron
  • 2 msk hunong
  • 1/2 msk citronsaft
  • Lite havssalt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Bred ut nötterna på en bakplåtspapperklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 10-15 minuter tills nötterna fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna
Servera nötterna som tilltugg, hackade över en fruktsallad eller som nyttiga snacks!

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Helena [11 March 2010, 22:03]

Ett tips på samma tema: Ta samma mängd blandade nötter (ca 4 dl).
Blanda med 2-3 msk sweet chilisås. Om du gillar lite extra krydda,
ta lite torkade chiliflingor, kajennpeppar eller liknande. In i
mitten på ugnen på plåt med bakplåtspapper, 175° i ca 10 min. Kolla
noga, för det bränner vid på en sekund!