2 portioner

  • 300 g mager nötfärs max 10%
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 rödlök hackad
  • 1 morot riven
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 nypa färsk oregano
  • 1 nypa färsk timjan
  • 1 nypa färsk basilika
  • salt och peppar

Gott på toppen; Rör i hop 2 msk kesella lätt + 2 msk riven lagrad parmeggiano reggiano

120 g fullkornspasta

Hetta upp rapsoljan och fräs, vitlök, rödlök och riven morot någon minut. Tillsätt färsen och stek ytterligare ett par minuter tills den är riktigt brynt. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, vinet, färska kryddor och salt och peppar. Låt alltsammans puttra ca 20 minuter och servera sedan med pasta och en klick parmesankesella.

4 kommentarer


Nelle [02 August 2006, 22:08]

Hejsan
parmesankesellan lät som en smaskig idé som jag helt klart skall prova nästa gång.
Jag ville dessutom bara tipsa om att tillsätta lite färsk stjälkselleri i såsen det ger den en underbar kick :) Trevlig semester!

Sanna Nordqvist [26 October 2006, 15:10]

Måste bara tipsa om en super god tomatsås utan konserveringsmedel. den heter Dolmio eller något liknande, den är så himla god! gjorde köttfärsås på den i veckan för första gången. underbart gott blev det!

maria [29 October 2006, 20:10]

Hej Nina! Märker att du oftast använder kesella i dina recept, varför inte creme fraiche? Det använder jag mest, min eller lätt creme fraiche…Hur är kesella bättre?:)

MVH Maria

Nina Ahlm [29 October 2006, 20:10]

Kesella är en kvarg. D.v.s. samma som keso fast utan gryn. Väljer du en lättvariant av kesella får du en betydligt högre halt protein än vad du får i en lättvariant av creme fraiche.