4 portioner

  • 6 dl kokt fullkornspasta
  • 4 dl kocktailtomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 1 1/2 dl svarta oliver, kärnfria
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 msk kesella
  • Salt och svartpeppar från kvarnen

Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna i halvor och skiva vitlöken. Lägg ner tomater och vitlök i en ugnsform. Salta peppra och häll lite av olivoljan över. Sätt in i ugnen och baka av i ca 15 minuter. Koka spaghettin, häll av vattnet och spola den kall. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, häll lite olivolja över. Vänd ner tomater, vitlök och halverade oliver och värm några minuter på medelvärme. Riv basilika över precis innan servering. Servera pastan på 4 tallrikar och avsluta upplägget med en klick kessella på toppen av varje portion. Krydda med ett par exta drag på pepparkvarnen.