4 portioner

  • 4 dl kokt och avsvalnad ekologisk fusilli-pasta 
  • 4 dl småbladig machesallat
  • 1 kruka krispsallad, strimlad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 ask små kvisttomater, halverade
  • 2 röda lökar, finhackade
  • 2 avokado, tärnade 
  • 1 ask (200g) tärnad fetaost 3% fetthalt
  • 1 dl finhackad färsk basilika
  • 400 g rökt kalkon, strimlad eller bacon
  • Svartpeppar från kvarnen.

Börja med att koka pastan och spola den kall. Strimla krispslladen och lägg pasta, krispsallad och machesallad i en bunke. Tärna paprikorna, halvera tomaterna och finhacka rödlöken. Häll av fetaosttärningarna i en sil och tärna avokadon. Lägg allt i bunken. Strimla rökt, skivad kalkon och bryn den lätt i en medelvarm panna. Låt svalna. Finhacka basilikan och vänd ner den i salladen med kalkonstrimlorna. Dra ett par drag med svartpepparkvarnen över alltihop och vänd runt. Servera.