4 portioner

  • 400 g hokifilé, tärnad i ca 2×2 cm stora bitar
  • 1 bit strimlad purjolök
  • 1/4 finhackad röd chilifrukt
  • 1 strimlad röd paprika
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 l fiskbuljong
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 125 g skalade räkor
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • lite timjan
  • 150 g hackade tomater
  • 1 påse saffran
  • 2 dl lätt creme fraiche, kokbar
  • ev salt och peppar

Fräs samtliga grönsaker utom vitlök i lite rapsolja. Tillsätt fiskbuljongen i de frästa grönsakerna och sedan vinet. Tillsätt lite timjan, vitlöken och saffran. Låt alltsammans koka på svag värme i ca 10 minuter och tillsätt sedan tomathacket och creme fraichen. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt efter det den tärnade fisken och koka ytterligare ca 6 minuter. Lägg upp räkorna i soppskålar, fyll upp med fisk och varm soppa.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.