4 portioner

  • 8 dl vatten
  • 2-4 msk lantbuljong utan härdat fett
  • 1 nypa färsk hackad oregano
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • 1 påse frysta gröna ärtor
  • 4 tsk finriven kvibille ädel
  • 4 msk kesella lätt
  • 2 skivor rostat groddbröd skurna i små fyrkantiga bitar

Börja med att skala och skära alla grönsaker i centimeterstora tärningar. Koka upp vattnet med buljongen och lägg ner alla grönsaker och ärtor. Låt småputtra 10-15 minuter eller tills bitarna i soppan mjuknat. Mixa alltsammans med en mixerstav och smaka av med örtsalt, oregano och peppar. Rör ut ädelosten med kesellan och rör sist av allt ner röran i den mixade och avsmakade soppan. Servera soppan med rostade skivor av groddbröd skurna i fyrkantiga bitar som strös på toppen.